Houten kozijnen offerte

Stap 1 van 2

50%

Stap 2 van 2

90%

Houten kozijnen voordelen

Houten kozijnen zijn overal in het straatbeeld in Nederland te vinden. En dit heeft een reden, want houten kozijnen kennen enorm veel voordelen ten opzichte van kunststof of aluminium kozijnen. Houten kozijnen geven uw huis een authentieke en sfeervolle uitstraling. Daarnaast zijn ze duurzaam en hebben ze een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding inclusief 10 jaar garantie!

Eenvoudig repareren en onderhoudbaar

Een van de grote voordelen van houten kozijnen is dat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Een extra frees of uitsparing is eenvoudig te realiseren. Andere materialen, zoals kunststof en aluminium, zijn veel minder bewerkelijk en de ontwerpvrijheid is daardoor beperkter. Terwijl deze kozijnen na een aantal jaar vervangen zullen moeten worden, kunnen houten kozijnen goed onderhouden en eenvoudig gerepareerd worden. Met het juiste onderhoud kunt u tientallen jaren zorgeloos genieten van uw opgeknapte woning.

Duurzaam en verantwoord hout

Op langer termijn zijn de voordelen van houten kozijnen het grootst. Al onze houten kozijnen worden geproduceerd van 100% FSC goedgekeurd hout. Het verantwoord bosbeheer draagt bij aan het tegengaan van de klimaatopwarming. Voor elke boom die wordt gekapt, wordt er een nieuwe boom aangeplant. Hierdoor bent u verzekert van duurzaam geproduceerd hout en is onze CO2 voetafdruk aanzienlijk kleiner dan bij kunststof en aluminium kozijnen!

Levensduur

Isolerend

Authentiek

Schilderbaar

Duurzaam

Hardhouten kozijnen van hoge kwaliteit

Wij gebruiken voor onze houten hardhouten kozijnen uitsluitend de beste soorten kozijnhout. Bovendien dragen al onze houtsoorten het FSC keurmerk. Onze kozijnen zijn mede daardoor van zeer hoge kwaliteit en hebben een langere verwachte levensduur dan andere hardhouten kozijnen. Daarbij krijgt u ook nog eens 10 jaar garantie op onze hardhouten kozijnen.

IBC Kozijnen Houtsoorten Sapeli Mahonie hardhout

Sapeli Mahonie Hardhout

Sapeli Mahonie is een houtsoort afkomstig uit West- en Centraal Afrika. Het diep roodbruine hardhout wordt onder meer gebruikt in de vervaardiging van meubilair, piano’s, orgels, jachten en parketvloeren. Sapeli Mahonie heeft als kozijnhout een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Sapeli is namelijk egaal van kleur, heeft geen pinholes, is gelijk van gewicht en geeft mooi resultaat na een oppervlaktebehandeling.

IBC-Kozijnen-Houtsoorten-Eiken-hardhout_550

Eiken Hardhout

Eiken is een hardhoutsoort die op bijna alle plekken van de wereld voorkomt. Het lichtgekleurde hout wordt veelvuldig gebruikt voor parketvloeren en meubilair. Maar ook voor het vervaardigen van kozijnen is Eiken een geschikte houtsoort. Eiken heeft als grootste voordeel het aanzienlijk aantal mogelijkheden wat betreft oppervlakte-afwerking, wat de luxe uitstraling van het hout nog sterker benadrukt.

IBC Kozijnen Houtsoorten Meranti hardhout

Meranti Hardhout

De hardhoutsoort Meranti groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië. De kleur van het kernhout varieert sterk van bleekroze tot donkerrood. Een partij Meranti-hout heeft vaker kleurnuances en gewichtsverschillen dan andere houtsoorten. Meranti is gemakkelijk te bewerken, waardoor het veelal wordt toegepast in kozijnen. Dankzij de wisselvallige kwaliteit van Meranti krijgt sapeli echter de laatste jaren steeds vaker de voorkeur.

IBC Kozijnen Houtsoorten Grenen

Grenen Naaldhout

Grenen is een verzamelnaam voor naaldhout. Voor onze kozijnen gebruiken wij Noord-Europees grenen uit Letland. Dankzij de koude temperaturen groeit het grenen minder snel dan bijvoorbeeld Nederlands grenen. In de winter gaat er 30 graden vorst over de bomen, wat voor een ongekende hardheid zorgt. Grenen is makkelijk te bewerken, waardoor het vaak wordt toegepast in kozijnen en deuren.

Over FSC Keurmerk

Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels over onder andere legaliteit, bescherming van de natuur en over de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders. Het FSC-systeem is er op gericht dat ook in de toekomst de natuur behouden blijft en de bevolking, bedrijven en consumenten kunnen profiteren van wat het bos hen te bieden heeft. Al ons hout draagt het FSC Keurmerk.

IBC Kozijnen - Garantie Blauw

10 JAAR GARANTIE

Houten kozijnen beglazing

Dubbel of triple glas. Het kan soms nog een lastige keuze zijn. Waar een aantal jaren geleden er vaak alleen nog naar HR++ dubbel glas werd gekeken zien we de vraag naar HR+++ triple glas enorm toenemen. Niet alleen vanwege de sterk verbeterde isolatiewaarde, maar ook vanwege de geweldige geluidsdemping. Woont u aan een drukke weg en wilt u meer stilte in uw huis of slaapkamer? Dan biedt HR+++ triple een fantastische oplossing.

HR++ dubbel glas

IBC Kozijnen HR++ Dubbel Glas

HR+++ triple glas

IBC Kozijnen HR+++ Triple Glas
0

U-Waarde

0

dB demping

0

Glaslagen

0

U-Waarde

0

dB demping

0

Glaslagen

Houten kozijnen vervangen

Wanneer het hout van uw kozijnen gaat rotten of wanneer u last van open naden en kieren heeft, hebben uw houten kozijnen hun beste tijd gehad. Het is dan tijd om de kozijnen te laten vervangen. Maar ook wanneer u uw woning of bedrijfspand beter wilt isoleren is het vervangen van de kozijnen verstandig. De isolatiewaarde van de moderne houten kozijnen is namelijk veel hoger dan die van de kozijnen van vroeger, waardoor u op de stookkosten bespaart. Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het deskundig vervangen van houten kozijnen bij u thuis.

Houten kozijnen online bestellen

Voordelige houten kozijnen kunt u direct online bestellen. Wij bieden een breed aanbod aan kwalitatieve houten kozijnen, waaronder schuifpuien, tuindeuren, raamkozijnen en deurkozijnen. IBC Kozijnen levert uw kozijnen met vakkundige montage en afwerking. En dat alles voor met een sterke prijs-kwaliteit verhouding zonder verrassingen.

Online bestellen is simpel. Via het offerteformulier vult u in slechts een paar stappen uw wensen in. Wij komen vervolgens bij u op locatie inmeten. U ontvangt daarna de definitieve offerte.

Top kwaliteit tegen een scherpe prijs

U wilt zowel de hoogste kwaliteit, een eerlijke prijs (geen vanaf prijzen en alles inclusief) en deskundig vakwerk bij de plaatsing en afwerking van uw kozijnen. Vraag hier direct gratis en vrijblijvend een indicatieve offerte aan. Vervolgens komt een vakspecialist bij u op locatie definitief inmeten. U ontvangt daarna de definitieve offerte.